in Bitcoin

Rusland plant een transparante blokketen voor het opsporen van dash en monero.

Een van de Russische zwaargewichten, de Federal Financial Monitoring Service, is bezig met de ontwikkeling van een nieuw instrument voor cryptografische analyse. Dit instrument is gepland om alle belangrijke cryptocurrency’s, zoals Bitcoin Loophole (BTC), te traceren, evenals verschillende privacy-munten.

Transparant blokketenonderzoek voor Crypto Tracking

De federale dienst is in een constante staat van strijd tegen de financiering van het terrorisme en het witwassen van geld. Volgens rapporten van RBC, een lokaal Russisch nieuwsagentschap, gemaakt op 10 augustus 2020, is de waakhond van plan om een nieuw analytisch platform te ontwikkelen. Dit platform is bedoeld om gebruik te maken van kunstmatige intelligentietechnologie voor het traceren van cryptocentrische transacties.

Deze tool heeft de naam „Transparant Blockchain“ gekregen en is een nieuw systeem dat ontworpen is om de beweging van digitale financiële activa te volgen en om crypto-dienstverleners te identificeren. Dit komt in een poging om de illegale activiteiten te bestrijden die kunnen worden gedaan door het gebruik van cryptocurrencies, volgens RBC.

Massale financiering vereist

Zoals in het verslag wordt aangegeven, zal dit nieuwe systeem naar verluidt het niveau van anonimiteit met betrekking tot de transacties gedeeltelijk kunnen verminderen. Het zal dat kunnen doen met belangrijke munten, zoals ETH, BTC, maar ook met zogenaamde privacy-munten, zoals Monero (XMR) of Dash (DASH).

In het rapport staat dat de financiële toezichthouder met succes een proef met een prototype van het systeem heeft uitgeschreven. Volgens het rapport werd dit systeem vooral gebruikt om de drugshandel te bestrijden. In het rapport staat dat het systeem zelf is ontwikkeld in samenwerking met het Lebedev-Instituut van de Russische Academie van Wetenschappen, een groot Russisch onderzoeksinstituut.

Volgens de rapporten was dit project gefinancierd met extra middelen, maar zal het extra financiering nodig hebben om verder te kunnen worden ontwikkeld. Volgens de voorlopige gegevens zal dit „Transparent Blockchain“ systeem ongeveer 760 miljoen Roebels (10,3 miljoen dollar) uit de federale begroting vergen, en wel tussen 2021 en 2023. Zoals het nu is, zijn de beoogde klanten van dit nieuwe platform naar verluidt grote financiële instellingen, zoals de centrale bank van Rusland.

Rusland neemt stappen voor de Crypto-verordening

Het verslag zelf komt kort nadat Rusland officieel een belangrijke wet op de cryptografie heeft aangenomen, die begin volgend jaar zal worden aangenomen. In deze wet wordt het gebruik van cryptocurrency’s, zoals Bitcoin, als betaalmiddel in het land verboden. Het was eerder deze maand toen de Russische regering ook nieuwe wijzigingen aannam in de Russische wetgeving op het gebied van betalingssystemen. Zo werden anonieme stortingen op online portemonnees, zoals WebMoney, Yandex, Kiwi en Paypal verboden.