in Bitcoin

”Bitcoin är en solid butik med värde”, vittnar MicroStrategy-grundaren

Grundaren av Microstrategy, „det största oberoende börsnoterade företagsinformationsföretaget“, som det varumärker sig själv, har nyligen gjort anmärkningsvärda kommentarer om Bitcoins förmåga att skala. Michael Saylor, tog till Twitter för att uttrycka vad som kan sammanfattas som „beprövad“ feedback om Bitcoins sömlösa skalbarhetsfunktioner.

„Bitcoin skalar bara bra som en butik med värde“ , säger Michael Saylor, som uppenbarligen fortfarande är mycket hausse på Bitcoin

Tidigare denna vecka gjorde Microstrategy rundor i kryptovalutautrymmet efter att Saylor avslöjade att företaget återigen har valt in i vågen av digitala valutor genom att öka sina befintliga Bitcoin-innehav med 16 796 Bitcoins till en sammanlagd inköpspris på 175 miljoner dollar.

Michael Saylor avslöjade också på torsdagen att ytterligare 21 454 BTC-transaktioner nyligen genomfördes. 78388 transaktioner utanför kedjan gjordes under förvärvsprocessen, medan en betydligt mindre mängd 18 transaktioner på kedjan var allt som behövdes för att säkra de förvärvade Bitcoins i en kall plånbok för lagring. Kedjetransaktioner kräver ofta att gruvarbetare gör bekräftelser som validerar transaktionerna. Upp till 51% av nätverksdeltagarna måste komma överens om transaktionens noggrannhet innan huvudboken uppdateras.

När det gäller skalbarhet har Bitcoin blockchain sin rättvisa andel av hinder och förseningen i transaktionshastighet orsakad av en hög volym pågående transaktioner har krävt lösningar som blixtnätverket. Medan vissa utvecklare ansåg att blockstorlekarna borde ökas för renovering i kedjan, krävde andra förbättringar utanför kedjan.

Trots detta kan Bitcoin, som Saylor konstaterade, fortfarande utföra transaktioner i bra takt, även med en 7 TPS, är skalningen på kedjan fortfarande måttlig

Saylor har inte alltid varit Bitcoin-förespråkare. 2013 kopplade VD Bitcoin till onlinespel och varnade allmänheten om att Bitcoin var en tidsbomb som väntade på att explodera. Han kan citeras och säger ”Bitcoins dagar är räknade. Det verkar bara som en tidsfråga innan det lider av samma öde som onlinespel. ”

Han modifierade sitt uttalande i en intervju med grundaren av Morgan Creek Digital. „Jag skäms verkligen för att säga att jag inte visste att jag twittrade det, tills den dagen jag sa att jag köpte 250 miljoner dollar i Bitcoin.“ Hittills har Microstrategy köpt 38 250 Bitcoins sedan 28 juli när det först visade intresse för att förvärva kryptovalutor. Det kommer inte längre att vara förvånande att se Microstrategy säkra fler kryptor i framtiden, eftersom det senaste Bitcoin-köpet orsakade en rally på 9% i tandem.